Почетна > Србија
Србија

Вучић обилази завршне радове на новој железничкој станици у Врбасу

Председник Србије Александар Вучић обилази данас завршне радове на комплексу потпуно нове железничке станице Врбас, која укључује и нову станичну зграду, у оквиру пројекта брзе пруге Нови Сад-Суботица.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

У обиласку са председником Вучићем су и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, председница покрајинске Владе Маја Гојковић, као и амбасадор Кине у Србији Ли Минг.

Железничка станица „Врбас Нова“ налази се са десне стране брзе пруге Нови Сад Суботица.

Нова станична зграда има приземље и један спрат, укупна бруто површина овог објекта је око 517 квадратних метара.

У приземљу нове железничке станице Врбас Нова налази се чекаоница, шалтери за продају карата и друге услуге.

Путници ће подходницима у приземљу излазити на пероне. На спрату ће се налазити службене просторије за отправнике возова и друго железничко особље.

Нова станична зграда биће станичним платоом повезана са приступном саобраћајницом.

Станица Врбас Нова ће располагати са 39 паркинг места за аутомобиле и 44 паркинг места за бицикле. Читав станични плато површине је око 7.030 метара, а укључује и зелену површину, као и простор за одмор и дечије игралиште.

Железничка станица Врбас Нова биће у функцији саобраћаја возова за брзину од 200 км/сат између Новог Сада и Суботице.

У функцији ће остати и постојећа, односно досадашња железничка станица Врбас, која ће служити за саобраћај возова на будућој реконструисаној и електрифицираној регионалној прузи Врбас Сомбор.

У току је израда планске и техничке документације за реконструкцију једноколосечне, неелектрифициране пруге Врбас Сомбор дуге 52 километра, која је изграђена још 1906. године.

Захваљујући изградњи брзе пруге Нови Сад Суботица, Врбас са две железничке станице, постаје савремени и ефикасан железнички чвор.

Mali: Srbija prva u Evropi po rastu, prostor za rast primanja

Преузмите андроид апликацију.