Почетна > Спорт
Остали спортови Спорт

Ватерполисти Србије голом Јакшића у последњим секундама изборили полуфинале ОИ

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Олимпијских игара у Паризу, пошто је данас у четвртфиналу савладала селекцију Грчке резултатом 12:11 (3:3, 3:2, 2:4, 4:2).
Фото: Танјуг/Luca Bruno

Ватерполисти Србије су до тријумфа стигли голом Николе Јакшића из велике удаљености у последњим секундама утакмице.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Душан Мандић, који је постигао пет голова. У репрезентацији Грчке најбољи је био Димитриос Скумпакис са три гола.

Прва четвртина је завршена резултатом 3:3. Ватерполисти Србије су другу четвртфину добили резултатом 3:2 и прво полувреме решили у своју корист резултатом 6:5.

Грчка је трећу четвртину добила са 4:2, а у последњи део меча је ушла са вођством од 9:8. Србија је успела да поведе у последњој четвртини са 11:10, али је Грчка шест секунди пре краја меча изједначила на 11:11.

Ватерполисти Србије су потом кренули у последњи напад, а Јакшић је из велике удаљености погодио у последњим секундама за победу резултатом 12:11.
Фото: Танјуг/Luca Bruno

Србија ће у петак у полуфиналу ОИ играти са победником меча САД – Аустралија, који је на програму вечерас од 19 часова.

Селекција Хрватске је раније данас изборила пласман у полуфинале ОИ, пошто је савладала Шпанију 10:8. Хрватска ће у полуфиналу играти са победником дуела Италија – Мађарска (20.35).

Pešić: Nikome ne pretimo, ali ulazimo sa mnogo samopouzdanja u meč sa SAD

Преузмите андроид апликацију.