Почетна > Нови Сад

Нови Сад Остали спортови

Како би изгледале Олимпијске игре у Новом Саду? Уводна церемонија на проширеном „Карађорђу“, Олимпијско село поред Дунава, а Ђоковић пали пламен

У јеку Олимпијских игара у Паризу, нисмо могли а да се не запитамо како би изгледало да се највећа спортска манифестација одржи у нашем граду. Одговор на ово питање дала нам је вештачка интелигенција. Наравно „Српска Атина“ би морала много инфраструктурно да напредује да би могла да испрати захтеве Олимпијског турнира.
Британцима
Фото: Olimpijske igre Px DavidRockDesign

Ево како би изгледало да се најбољи спортисти света сјате у Нови Сад:

Олимпијске игре у Новом Саду: Сан који постаје стварност

Град на Дунаву, познат по својој богатој културној историји и мултиетничкој атмосфери, постао је домаћин једне од најпрестижнијих спортских манифестација на свету – Олимпијских игара. Нови Сад је постао центар света, окупљајући преко 10,000 спортиста из свих крајева Земље, који су дошли да се такмиче, славе и инспиришу.

Уводна церемонија: Славље различитости и јединства

Уводна церемонија, одржана на стадиону „Карађорђе“, била је спектакуларна прослава локалне и светске културе. Стадион, преуређен и проширен како би могао да прими преко 40,000 гледалаца, био је преплављен бојама, светлом и енергијом. Церемонија је започела уметничким приказом историје Новог Сада, од његових првих насељеника до модерног мултикултуралног града.

Традиционалне песме и плесови из Војводине, у комбинацији са модерним кореографијама и технологијом, одушевили су публику. Централни тренутак био је када је огромни модел Дунава, осветљен плавим ЛЕД светлима, протекао преко стадиона, симболизујући повезаност народа и култура. Специјални ефекти, укључујући ватромет, ласере и холограме, додатно су појачали драматичност церемоније.

Церемонију су отворили председник Србије и градоначелник Новог Сада, који су изразили понос и узбуђење што су део ове историјске прилике. Олимпијски пламен, након што је прошао кроз руке многих истакнутих спортиста и културних радника, коначно је стигао на стадион, где је олимпијски шампион Новак Ђоковић запалио олимпијски котао.

Олимпијско село: Срце игара

Олимпијско село, смештено на обали Дунава у новом модерном насељу „Дунавска оаза“, постало је дом за хиљаде спортиста и чланова њихових тимова. Ово насеље, посебно изграђено за ову прилику, нуди све што је потребно за угодан и продуктиван боравак спортиста, укључујући модерне смештаје, тренинг центре, рекреативне садржаје, ресторане са разноврсном кухињом и зелене површине за опуштање.

Село је дизајнирано са нагласком на одрживост и екологију. Коришћени су еколошки прихватљиви материјали, соларни панели и системи за рециклажу воде, чиме је обезбеђено да Игре буду што је могуће мање штетне за околину.

Спортисти су такође имали прилику да се упознају са локалном културом и традицијом кроз разне активности и манифестације организоване унутар села, укључујући музичке концерте, радионице народних рукотворина и гастрономске вечери.

Баскет: Симбол Новог Сада

Као што је Нови Сад познат по свом спортском духу, посебно се издваја љубав према баскету, спорту који је постао симбол града. Баскет 3×3, који је већ постао олимпијска дисциплина, играће се на Тргу слободе, централном градском тргу, где ће се под отвореним небом, пред хиљадама гледалаца, одржавати узбудљиви мечеви.

Тимови из Новог Сада, који су постигли светски успех у овом спорту, очекују се као фаворити, а публика ће имати прилику да види најбоље светске играче како се боре за злато. Посебни терени, изграђени и опремљени најмодернијом технологијом, омогућавају незаборавно искуство и за играче и за гледаоце.


Олимпијске игре у Новом Саду нису само спортски догађај, већ и прилика за промоцију културног богатства и гостопримства овог прелепог града. Док свет гледа према Новом Саду, становници и посетиоци заједно стварају незаборавне успомене, славећи дух олимпијзма који повезује људе широм света.

Đoković: Doneo sam zlato Srbiji, najveći sportski uspeh u životu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.