Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Проблем који их мучи није ни литијум ни животна средина, већ Александар Вучић

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила данас да проблем који мучи опозицију није ни литијум, ни животна средина, већ да се иза свега крије покушај заустављања и отимања државе, без избора, референдума и да је то само борба против председника Србије Александра Вучића.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„Тренутак истине. Па тако реците људима! То је проблем који имате и који вас мучи, а не ни литијум, ни животна средина. Ово је покушај заустављања и отимања државе, без избора, без референдума, само борба против Александра Вучића“, написала је Брнабић на мрежи Икс (X) поводом изјаве економисте Срећка Ђукића да „ако се пројекат ископавања литијума реализује, Вучић ће остати на власти колико буде хтео“.

Брнабић је навела да су се у два дана чуле две истине – јуче да је бивша власт изменама закона запечатила да Рио Тинто добије експлоатациону дозволу за пројекат Јадар, а данас да неће више знати, након овог важног геостратешког и економског пројекта, како да победе Вучића.

„Зато су све упрегли у ове протесте – од ‘ментално изазваних’ особа, до Шолака лично“, написала је Брнабић.

Ђукић је за РСЕ претходно изјавио да, ако пројекат литијума заживи и крене пуним темпом, Вучић на неки начин постаје господар ситуације на Западном Балкану, да ће његова позиција јачати и да ће остати на власти колико буде хтео.

Dodik: Republika Srpska ima pravo da donosi zakone

Преузмите андроид апликацију.