Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Марко Подрашчанин: Мислим да остављамо репрезентацију у добрим рукама

Мислим да остављамо репрезентацију у добрим рукама, с обзиром на то да су момци талентовани и да ће играти у добрим клубовима и напредовати. Њихово време ће свакако доћи. Уживао сам играјући с њима и осећам се поносно, изјавио је српски одбојкаш Марко Подрашчанин, који је после победе против Канаде на Олимпијским играма у Паризу потврдио да је завршио репрезентативну каријеру.
Фото: Танјуг/AP Photo/Dolores Ochoa

Одбојкаши Србије су синоћ победили селекцију Канаде резултатом 3:2, по сетовима 16:25, 22:25, 26:24, 25:19, 18:16 у мечу последњег, трећег кола Групе А на ОИ.
Србија није успела да избори пласман у четвртфинале ОИ, пошто је завршила као трећа у групи А са три бода.

„Велики резултат је доћи на ОИ после 12 година. Завршавам једно лепо путовање и једну лепу репрезентативну каријеру на најлепши могући начин.

Скоро 20 година сам уживао у сваком дану и свакој утакмици. Време је брзо прошло и тешко ми је да поверујем да је крај. Међутим, као што сам рекао, породица је на првом месту. Имам двоје предивне деце и жену која ме увек чека код куће, тако да једва чекам да будем са њима. Ова победа за крај је заиста посебна“, рекао је Подрашчанин, пренео је званични сајт ОКС.

„Дали смо све од себе да дођемо овде на ОИ. Срце ми је испуњено“, додао је Подрашчанин.

Репрезентативну каријеру завршио је још један српски одбојкаш, Александар Атанасијевић.

„Наша одлука да завршимо репрезентативну каријеру већ дуго важи и не повлачимо реч. Сматрамо да је дошло време да млађи момци преузму ову одговорност, наставе и унапреде мушку одбојку, те је врате на ниво из 2019. године. Када нешто радите толико дуго, постанете везани за то. Након 20 година у репрезентацији Србије, то је постало део мене“, рекао је Атанасијевић.

Сматрам да ову прилику треба гледати као велику част и огромну прилику коју нам је пружила земља да се боримо за њу, додао је он.

„Никада нам ништа није било тешко, било је повреда, лоше и добре форме, али увек смо давали све од себе. Драго ми је што одлазимо уздигнуте главе, без обзира на нешто слабији пласман“, истакао је Атанасијевић.

Селектор одбојкаша Србије Игор Колаковић изјавио је да је његовом тиму било важно да победом заврши такмичење на ОИ.

„Дали смо све од себе и изузетно ми је драго што смо завршили турнир победом. Такође, посебно ме радује што су неки од момака који су најавили повлачење одиграли сјајан меч пун срца и емоција, преносећи те емоције на све нас. Иако смо испали са ОИ, сматрам да је победа од 3:2 пред препуном двораном против озбиљног противника попут Канаде, која је испред нас на светској ранг листи, најбољи могући завршетак турнира“, навео је Колаковић.

Он је истакао да је поносан на одбојкаше, који су показали карактер на дуелу са Канадом.

„Свима нам је било важно да се играчи који се опраштају опросте на овакав начин, и верујем да можемо бити испуњени упркос жалу што нисмо наставили турнир даље“, закључио је Колаковић.

Deveti dan na OI: Đoković za istoriju, odbojkašice, basketaši i biciklizam

Преузмите андроид апликацију.