Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најважнија дешавања за четвртак, 1. август (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За, четвртак 1. август за вас смо издвојили:

СРПСКИ СПОРТИСТИ НА ОИ

Првог августа српске спортисте на Олимпијским играма у Паризу чека дан пун борбе. Управо су почеле квалификације и борбе за наше џудисте Александра Кукоља и Милицу Жабић, док се наши баскеташи са Холанђанима састају у 10 часова и 5 минута и са Французима вечерас од 22 часа и 35 минута. Андреј Барна плива 50 метара слободним стилом од 11 часова, а ватерполисти се састају са Шпанцима од 12 часова и 5 минута.

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ

У насељу Адице данас почињу радови на изградњи око 1,5 километара канализационе мреже што представља прву фазу радова у оквиру великог пројекта изградње канализационе мреже отпадних вода на овом простору. У првој фази укупно 111 домаћинстава ће добити могућност да се прикључи на мрежу, а вредност радова износи скоро 66 милиона динара, док је рок за завршетак радова 180 дана.

НОВИ ПАРКИНЗИ ЗА БИЦИКЛИСТЕ

ЈКП “Паркинг сервис” ускоро ће поставити нових 180 држача за бицикле на 25 локација у граду које су бирали грађани. Из предузећа наводе да су паркинзима покривене све значајније институције: домови здравља, пијаце, банке као и стамбене зграде. Такође позивају суграђане да им се обрате на имејл адресу office@parkingns.rs и предложе локације за постављање паркиралишта за бицикле за наредну годину.

ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ

Данас са почетком у 12 часова у просторијама Музеја Војводине биће организовано ауторско вођење кроз изложбу “У сусрет Олимпијским играма”, а домаћини ће бити кустоси и аутори изложбе Љиљана Костић и Марко Ушћебрка.

ВРЕМЕ

Четвртак у Новом Саду биће најтоплији дан ове недеље. Минимална дневна температура износиће 16 док нас максимално може очекивати 36 степени целзијуса.

Са најважнијим дешавањима из града за петак и предстојећи викенд очекује вас сутра колегиница Маша од 10 часова ујутру.

Prvi četvrtak u mesecu avgustu i najtopliji dan za ovu nedelju! (četvrtak, 1. avgust)

Преузмите андроид апликацију.