Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Животне лекције које можемо да научимо од сваког хороскопског знака

Сваки хороскопски знак има јединствене особине које га издвајају од осталих, што на крају значи и да сваки знак носи лекцију коју може да нас научи.
Фото: Pexels/Andre furtado

Понекад поглед на свет кроз очи других такође може понешто да нас научи и о изборима које доносимо, па и како да унесемо мало забаве у своје животе.

Ово би биле животне лекција које можете да научите од сваког хороскопског знака.

Ован: У реду је бити импулсиван

Као први хороскопски знак, или „беба“ зодијака, Ован је познат као импулсиван и безбрижан. То је знак који се не плаши да испроба ствари јер ужива у томе да живи у овом тренутку. Наравно, због тога можда касније и да жали, али је добро понекад осетити искуство које нас тера да се отргнемо од монотоније и свакодневне рутине с времена на време.

Ован нас учи да је у реду бити само дете и радити оно што желиш када то желиш, јер спонтаност може да буде забавна, све док се не претерујете и не иде у крајности.

Бик: У реду је да волите оно што волите и то је то

Ако вам се нешто свиђа, уживајте у томе и прихватите то. Ово је вредна лекција коју треба научити јер неки од нас могу да осете срамоту или осуде других када изразимо да уживамо у нечему. Бику разуме да када нешто жели и воли, мора то и да се цени.

Поносите се у чему уживате и не дозволите другима да утичу на вас. Останите верни својим циљевима, сновима и наставите да идете напред са њима.

Близанци: У реду је да се предомислите

Близанци нису од оних који избегавају да промене мишљење. Неке то може потпуно да разбесни, за друге ово делује просветљујуће. Близанци могу да нас науче да не морамо да размишљамо на исти начин до краја живота. Постоји и храброст коју имају Близанци, јер они неће бежати од свог мишљења, чак и ако су их променили.

Уместо да буду ратоборни, зрели Близанци ће схватити важност поштовања туђег гледишта и објашњења зашто су променили своје.

Рак: У реду је имати емоције

Емоције су моћне, а Рак је ту да нам покаже да су оне снага, а не слабост. Емоционална моћ овог знака учи нас да је неопходно издвојити време и да плачемо, лечимо и осећамо своје емоције, као и да их разумемо. Овај знак нас учи да је добро лити сузе и пустити да нас осец́ања прогутају, јер кроз ову спознају развијамо јачи оклоп.

Лав: У реду је да се прославиш

Лавова енергија је тако инспиративна. Они знају како да воле себе и то је тако чисто и искрено да може изазвати љубомору код других. Уместо да будете завидни, учите од овог знака и примените те лекције у свом животу. Лав нас учи да можете да будете аутентични и да не морате да се плашите да сте то што јесте.

Живот је забаван, узбудљив и леп када навијамо за себе и не узимамо у обзир шта неко други говори или мисли о нама. Енергија лава жели да научимо да прихватимо оно што јесмо и да се због тога не извињавамо.

Девица: У реду је урадити тешку ствар

Земљани знакови су одговорнији, практичнији и свеснији својих дужности. Девица нас учи да морамо да се саберемо како не бисмо били под стресом на дуге стазе. Када се фокусирамо на своје задатке, то може да промени цео наш живот.

Одговорности могу да делују досадне, али су неопходне. Како можемо да еволуирамо ако не радимо оно што се од нас тражи? Знак зрелости је да се ухватимо у коштац са својим обавезама и видимо их као суштински део наших живота.

Вага: Увек постоји и друга перспектива

Ваздушни знак Ваге нас подстиче да будемо флексибилнији са својим идеологијама и да саслушамо све стране пре него што донесемо неке одлуке. Вага нас учи да не морамо да имамо све одговоре и да можемо да тражимо „равнотежу“ и преко других људи. Ваге представљају равнотежу и одличне су у склапању пријатеља с разлогом.

Овај знак одражава себе и кроз овај квалитет оне су у стању да виде све стране ситуације. Оне могу бити емпатичне, отвореног ума и спремне да истински саслушају друге да виде да ли се слажу.

Шкорпија: У реду је бити страствен

Марсова енергија приказана кроз положаје Шкорпије је веома дубока, енергична и посвећена, а ови квалитети је могу учинити незаустављивом и незаборавном. Шкорпија нас учи да је „ реду понекад бити опсесиван и заиста уживати у једној специфичној ствари.

У односима, Шкорпије дају све од себе, чинећи га ватреним искуством. То су људи који ће се појавити у вашим сновима ако сте имали везу са њима у прошлости јер ће историја те везе бити незаборавна. Такође, Шкорпија зна како да победи под сопственим условима. Њихови бивши су опседнути њима, а њихове колеге могу бити и љубоморни на њих.

Стрелац: У реду је отићи

Стрелац је знак којег прати лоша репутација због „одлазака“, било да је то веза, посао или било шта што их не чини страственим. Стрелац цени своју слободу и нису везани дужностима. Уместо тога, они ће размотрити своје емоције и осећања пре него што донесу одлуку. У реду је отићи и истражити свет око себе.

Стрелац ужива у узбуђењу нових искустава, због чега је овај знак везан за путовања и истраживања. Понекад је добро истраживати – не морате да се крећете широм света, али одлазак на одмор у оближњи град или другу земљу може да учини чуда за душу.

Јарац: Напоран рад је добар

Јарац нас уче да треба да радимо. Ова лекција је посебно важна ако желимо да напредујемо у некој области, каријери или школи. Напоран рад и посвећеност су неопходни јер нас уче дисциплини и помажу нам да сазремо.

Озбиљност је често потребна за преживљавање, а опстанак је потребан за срећу. И можда је пријатно живети спонтано без правца, али то такође мора да се уравнотежи са одговорношћу и дужношћу. Пре него што можете да се забављате, морате да се смирите и радите на свом темељу, а Јарац нас учи како се поставља.

Водолија: Сви можемо бити јединствени

Водолија нам помаже да суштински разумемо наше разлике. Водолија је у опозицији са Лавом, знаком поверења и аристократије. Водолија је такође „краљевска“, али она воли да буде иза кулиса и прави белешке, даје савете и учи. Оне су тајновитије, али повремено уживају да се истакну, посебно у погледу своје интелигенције.

Водолије уживају када их похвале и када покажу своје вештине и способности, док Лав ужива у пажњи. За нас је неопходно да научимо о оба ова знака јер нам то може помоц́и да откључамо сопствени его.

Рибе: Не мора све да буде стварно

Овај знак нас учи да су снови неопходни. С времена на време нам је потребно мало бекства, а Рибе нас могу научити да се понекад осећамо живим када сањаримо, маштамо или волимо. Можемо да се препустимо и побегнемо када слушамо музику или гледамо телевизију или филмове. То су механизми који нам омогућавају да искористимо своју креативну енергију и улијемо је у пројекте.

Рибе су потпуно окренуте инспирацији. Њихова енергија нам помаже да изградимо нашу причу или напишемо ту дивну песму за нашу књигу. Рибе служе као музе колектива, гурајући нас да неустрашиво волимо, истражујемо и сањамо.

Nekoliko zanimljivih razlika između breskve i nektarine

Преузмите андроид апликацију.