Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ове три ствари никада не треба да остављате у аутомобили током великих врућина

Током летњих врућина, лекари обично саветују да избегавате изласке када су високе температуре и да редовно хидрирате и наносите крему са заштитним факторима.
Фото: Pixabay/EddieKphoto

Међутим, мање је познато да од сунца треба заштитити и неке личне ствари. Многи људи избегавају шетњу и боравак на отвореном током летњих врућина и користе аутомобиле и друга превозна средства, али и у том случају морају бити опрезни.

Наиме, остављање неких личних ствари у аутомобилу током високих температура може вам касније нашкодити.

Лекови

Прво, лекови су нешто што увек треба да уклоните из аутомобила, јер уобичајени лекови имају ограничење топлоте, укључујући парацетамол који има границу од 25 степени. Ако га оставите у аутомобилу, топлота може утицати на лек и учинити га бескорисним. Амерички центри за контролу болести открили су да само један сат на 26 степени може узроковати да температура у вашем аутомобилу достигне чак 50 степени. Увек је најбоље да проверите етикете лекова да видите да ли постоје ограничења. Лекар упозорава на симптоме здравственог стања које се погоршава током лета.

Флаширана вода

Иако је важно да останете хидрирани на сунцу, важно је да никада не остављате своје пластичне боце у аутомобилу. Дехидрација може бити опасна и може утицати на вашу вожњу, али искоришћене пластичне боце увек треба да одложите. Топлота у вашем аутомобилу може проузроковати да хемикалије као што је полиетилен терефталат (ПЕТ) продре у воду. С тим у вези, пијење топле флаширане воде може носити скривене здравствене ризике којих многи од нас нису свесни. Можете имати стомачне проблеме, мучнину, болове у стомаку, главобоље, вртоглавицу и проблеме са хормонима.

Лосион за сунчање

Као и вода, крему за сунчање морате имати са собом током топлотног таласа, али је важно да је не остављате у аутомобилу јер може да се прегреје и изгуби своју ефикасност, слично као лек. Топлота такође може проузроковати да се боца прошири и да изазове повећање притиска, што резултира експлозијом боце.

Iskoristite savete stjuardese za jeftinije putovanje

Преузмите андроид апликацију.