Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Oдржан пријем поводом доделе легитимација корисницима борачко – инвалидске заштите са територије Града Новог Сада

У Градској кући у Новом Саду одржан је пријем поводом доделе легитимација корисницима борачко – инвалидске заштите са територије Града Новог Сада. Пријему су присуствовали градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миле Росић и в.д. помоћника ресорног министра Душко Ћутило.
Фото: Pixabay/SGENET

– Оно што сте ви учинили за своју земљу, за своје породице, за сународнике не може се измерити, то је неприкосновен чин несебичности и херојства, у временима када је било најтеже. Ове легитимације треба да вам олакшају живот, да једноставније остварите своја права, и то је велики корак у настојањима Републике Србије да се за кориснике борачко инвалидске заштите обезбеди што бољи живот. Захвални смо Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања што je вредно и посвећено радилo на припреми легитимација и трудилo се да што већем броју бораца на овај начин буде утврђен статус. Град Нови Сад путем Управе за социјалну и дечју заштиту спроводи низ мера и борцима нуди олакшце за плаћање комуналних услуга, за јавни превоз, паркирање, а уврштени су у приоритете и када је реч о програмима стамбене подршке. Добра вест је да радимо и на проширењу тог пакета подршке у сарадњи са здравственим и установама културе. На територији Града Новог Сада има око 2000 бораца и на делу ћемо им показати колико су важни и колико ценимо допринос који су дали својој отаџбини – истакао је градоначелник Милан Ђурић.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедило је погодности за носиоце борачких легитимација, које се могу реализовати и код различитих друштвено -одговорних компанија.

– Наш народ и наша држава увек су водили ослободилачке ратове, борили су се за слободу, за своје, не дирајући туђе. Ми морамо водити рачуна о нашим херојима, који су за све нас извојевали слободу. Захваљујући политици Алксандра Вучића борци су данас поштовани и препознати у Србији, што нажалост није био случај у одређеном периоду у нашој земљи – нагласио је Миле Росић. Државни секретар најавио је да ће ресорно министартво наставити активно да ради на унапређењу положаја бораца, јер, како је изјавио, они су се одазвали позиву своје земље онда када је то било најпотребније.

Planirana isključenja struje za utorak, 30. jul

Преузмите андроид апликацију.