Почетна > Србија
Србија

Ристић и Штефанек потписали споразум о сарадњи у области безбедности и заштите деце

Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек потписали су данас Споразум о сарадњи у области безбедности и заштите деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија, којим ће се додатно интензивирати активности Националног контакт центар за безбедност деце на интернету.
Фото: Танјуг/Немања Јовановић

Ристић је навео да је потписани споразум још један начин да се интензивирају активности Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, који при ресорном министарству постоји већ седам година и који спроводи бројне образовне и друге програме са циљем заштите деце на интернету.

„Радећи са децом, родитељима, радећи са свима онима који су одговорни за заштиту деце на интернету и већ читав низ година наш Национални контакт центар спроводи активности у оквиру бројних спортских кампова“, рекао је Ристић новинарима у Министарству информисања и телекомуникација након потписивања споразума.

Министар је рекао да је као посебан изазов препозната потреба да се сарадња у тој области институционализује, да буде још интензивнија, као и да се дође до што већег броја деце због чега је, како је истакао, Спортски савез Србије логичан и жељен партнер у томе.

„Због тога ми је изузетно драго што смо одмах наишли на позитиван одговор, на одговор који је био испуњен и ентузијазмом и мотивацијом и спремношћу да заједно радимо. Циљ нам је свима, сада говорим и као родитељ, не само као члан Владе, да постигнемо највиши могући степен заштите све наше деце, наше заједничке деце на интернету, дакле у том виртуалном, дигиталном свету, али и у овом реалном свету, да их опскрбимо довољним знањима и вештинама, да препознају изазове у интернет сфери и да се њима супротставе“, навео је Ристић.

Такође, како је рекао Ристић, циљ је и да родитељи стекну потребна знања у тој области како би могли да заштите своју децу од свих опасности и изазова који постоје у дигиталном свету.

„Важно је да сви будемо одговорни, као грађани, институције, органи власти, удружења, да створимо амбијент у коме ће се наша деца осећати сигурно и безбедно, у коме ћемо им омогућити да несметано и равномерно развијају своје знања, вештине, своје способности како бисмо од њих створили и одговорне и образоване и самосвесне припаднике овог друштва“, указао је Ристић.

Ристић је навео да је данашње потписивање протокола о сарадњи представља веома значајно и да представља могућност да се допре до великог броја деце мимо школа и класичних образовних програма, а која су окренута спорту и да се споји спортски дух са одговорношћу, знањем, стицањем вештинама, а све како би се створио амбијент у којем ће се сви грађани осећати безбедно.

Штефанек је навео да је Спортски савез Србије поносан што је препознат као кључни партнер за заштиту деце на интернету.

„Спортски Савез Србије има много акција у којима су укључени родитељи, тренери и много деце. И заиста имамо пуно акција током године и мислим да смо и због тога препознати у Министарству“, рекао је он.

Штефанек је позвао ресорно министарство на сајам спорта који ће бити одржан у септембру и да том приликом одрже неколико едукација.

Predsednik Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Poljske

Преузмите андроид апликацију.