Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трик са јастуком који ће вас охладити током летњих врућина

Сви смо то доживели: превртали смо се и окретали на врхунцу лета, само покушавајући да пронађемо хладно место на свом јастуку како бисмо ублажили неподношљиву врућину.
Фото:_ Pexels/Andrea Picquadio

Можете даноноћно претраживати на интернету покушавајући да пронађете опције које обећавају да ће вас расхладити упркос врућини тела и спољашњим температурама, али чак ни оне нису без грешке. Шта ако није потребно да купујете скупи јастук да бисте мирно спавали? Све што вам треба је довољно простора у замрзивачу да сместите постојећи јастук и неколико минута.

Пронађите једну велику чисту пластичну кесу, ставите свој јастук у њу и све положите у замрзивач. Овај трик делује и на убијање гриња, а препоручено време да га оставите у ту сврху је 24 сата. Међутим, ако само желите да га охладите и добијете лепу површину за лежање, можете га ставити у замрзивач на 10 до 15 минута. Ако немате довољно места у замрзивачу, не паничарите: можете и само замрзнути своје јастучнице, а затим их поновно ставити на јастуке.

Предности хладнијег јастука укључују бољи сан, поготово ако може помоћи у снижавању телесне температуре. Хладни облози такође помажу код упале и отечености, па би наслон за главу могао да вам помогне док спавате.

Јастук такође можете ставити у фрижидер уместо у замрзивач. Можете га оставити у фрижидеру неколико сати, зато га убаците пре одласка на посао или напоље и извадите га кад будете спремни за спавање. Ако свој јастук намеравате да ставите директно на полицу, проверите да ли сте га прво обрисали и дезинфиковали, јер ваш фрижидер може бити домаћин разним бактеријама из хране.

Gaziranom vodom do vitke linije

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке