Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најважнија дешавања за понедељак, 29. јул (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За понедељак, 29. јул за вас смо издвојили:

ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК

На Штранду се данас не наплаћују улазнице, али карту замењују добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима у циљу акције Хуманитарни понедељак. Данашња акција намењена је Милану Грозданићу, а грађани могу да приложе средства у кутије које ће бити постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

НОВИ ЕКРАНИ ЗА АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА

Десет аутобуских стајалишта у Новом Саду ускоро добијају нове “анти вандал” информационе дисплеје, величине најмање 43 инча. На интерактивних екранима, осетљивим на додир, биће приказане информације попут реда вожње, списка линија које стају на станици, списак наредних полазака, али и мапу кретања возила на тренутно приказаним линијама.

ОБУСТАВЕ САОБРАЋАЈА

Од данас све до 15. августа изводиће се радови на поправци коловозне конструкције у Улици Фејеш Кларе, која се протеже од Рудничке улице до Булевара патријарха Павла. Радови ће се изводити у три фазе, а прва фаза обухвата део од Рудничке до Которске улице, где ће и бити обустављен саобраћај.
Такође од данас, за саобраћај није у функцији и једна саобраћјана трака као и паркинг у Улици Павла Папа због реконструкције вреловода код кућног броја 7, а планирани рок за завршетак радова је 26. август ове године.

РАСПИСАН КОНКУРС ПКС

Привредна комора Србије објавила је Конкурс по ком се додељује 10 награда за најбоље докторске дисертакције одбрањене у току 2022/23. године. Иницијативу за подношење предлога факултету може поднети институт, предузеће, друге организације и појединци на основу објављеног Јавног позива који је доступан на сајту www.pks.rs. Пријаве је могуће најкасније доставити до 20. септембра ове године.

ВРЕМЕ

Понедељак у Новом Саду умерено облачан уз температуру од 19 до 30 степени. Дуваће умерен и јак северозападни ветар који ће крајем дана бити у слабљењу.

Најважније вести из Новог Сада за уторак доноси вам сутра колегиница Маша од 10 часова ујутру.

Poslednji julski ponedeljak nam donosi izmene saobraćaja i malo dobre zabave! (ponedeljak, 29. jul)

Преузмите андроид апликацију.