Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Изложба радова младих уметника из Мексика “Традиције” од 8. августа у СКЦНС-у

Изложба радова младих уметника из Мексика, са Факултета ликовних уметности Универзитета Веракрузана, под називом „Традиције“, биће отворена у четвртак, 8. августа 2024. године, у 19 часова, у Великој галерији Студентског културног центра Нови Сад (Кампус Универзитета, Владимира Перића Валтера 5).
Фото: skcns.org

За изложбу су одабрани радови са свих одсека Факултета ликовних уметности Универзитета Веракрузана (визуелна уметност, дизајн визуелне комуникације и фотографија) како би се дочарао новодолазећи талас мексичког ликовног стваралаштва и њихова аутентична креативност.

Поставка обухвата 50 радова са темом регионалне националне баштине, одабраних са настојањем да се опишу својствена култура, схватања и размишљања, као и визија младих људи целокупног Мексика, чији је узраст између 20 и 25 година.

Изложба је резултат спонтаног и дугогодишњег међународног пријатељства које се развило између Универзитета у Новом Саду и Универзитета Веракрузана (Универсидад Верацрузана) у Мексику.

Заједнички је организују Студентски културни центар Нови Сад, Универзитет у Новом Саду и Универзитет Веракрузана, а реализација изложбе подржана је из средстава Еразмус+ КА107 пројекта.

Поставка ће моћи да се погледа до 23. августа, а улаз је бесплатан.

Радно време галерије је од 10 до 15 часова, радним данима.

Уколико желите да посетите изложбу након 15 часова потребно је да се најавите дан пре путем имејл адресе skcnsart@gmail.com.

Koncert Vlatka Stefanovskog 12. oktobra u SKCNS-u

Преузмите андроид апликацију.