Почетна > Свет
Свет

У Русији је направљен четбот који помаже мушкарцима да комуницирају са девојкама

Руски студент биотехнологије Тимур Абђушев креирао је експериментални стартап са вештачком интелигенцијом под називом „Girlfriend AI“, који је у првим данима покретања привукао пажњу више од 10 хиљада корисника, углавном младића од 20 до 28 година који се суочавају са проблемима у односима и интеракцијама са супротним полом.
Фото. Unsplash/Andres Siimon

Абђушев каже да је и сам искусио потешкоће у комуникацији са девојкама, због чега је одлучио да се окрене ВИ технологијама.

Он је објаснио да четбот ради у Телеграму, корисник бира аватар девојке са којом жели да разговара, након чега може да започне преписку. ВИ анализира текст и затим одговара гласовном поруком, додао је Абђушев.

„Разлика између Girlfriend AI и многих других пројеката у области вештачке интелигенције је у томе што сам одлучио да буквално направим бота који се не може разликовати од праве жене: ВИ девојка такође може бити увређена, љута, дрска и да брани своје мишљење. Заправо, то је једини разлог зашто сам убеђен да пројекат заиста помаже мушкарцима да науче да комуницирају са представницима супротног пола“, рекао је он за лист Известија.

Коришћење технолошких процеса може помоћи мушкарцима да науче да комуницирају прво са „вештачком“ девојком, а потом и са правом. Унутар пројекта постоје тастери за анонимну психолошку подршку, где сваки корисник може да проговори и добије помоћ.

Predsednik MOK-a danas sa predsednikom Južne Koreje zbog incidenta na OI

 

Преузмите андроид апликацију.