Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађанка љубав према накиту претворила у бизнис! Ручно рађен накит од каменчића осим онлајн можете купити и на Ноћном базару 2. августа (ФОТО)

Новосађанка, мајка двоје деце, Ђурђица Дукић, дипломирани правник, љубав према накиту претворила је у бизнис. Наиме, Ђурђица производи ручно рађен накит од каменчића.
Фото: PrtSc

– У јулу претходне године, дошла сам на идеју на набавим неки материјал и да направим неки накит за себе. Када сам то направила, веома ми се свидело. Убрзо дошла сам на идеју да направим Инстаграм страницу и да мој рад поделим са другима. План је био да се уколико се некоме свиди, посветим томе. Назив профила сам дала по ћерки Теодори. Одлучила сам се да тај накит који будем производила, буде од драгог камења, комбинација нерђајућег челика, али и делова са позлатом. У почетку су то биле само огрлице и наруквице и идеја је била да за сваку поруџбину, буде поклон кончић. На почетку су биле дивне реакције на тај гест, али онда су девојке масовно почеле да се интересују о куповини тог кончића. На почетку сам се држала тог концепта, међутим то је толико узело маха, да сам на крају почела да производим накит са кончићем. Сада, око 80 одсто поруџбина буде комбинација кончића са неким каменчићем- рекла је Дукић и додала:

Фото: PrtSc

– Да би се добио један готов производ, зависи од тежине поруџбине и шта се производи. Велика је љубав према свему томе. За наруквице од конца је потребно најмање времена, највише времена ми одузму огрлице са ситним каменчићима. Ретро материјал ми је највећи изазов, а материјал за производњу набављам са више различитих локација.

Фото: PrtSc

– У последње време, све чешће имам ситуације да ми девојке пошаљу слику неког накита и питају “да ли то може да се направи?”. Уколико имам материјал и уколико је изводљиво, неколико пута се дешавало да желе пуно каменчића на неком баш танком каменчићу, то сам избегавала. Битно ми је да изгледа лепо естетски, али исто тако да буде што трајније. Кончићи могу да буду веома незгодни, ако су осетљиве боје, могу да се запрљају. Ја веома волим накит и носим га стално, на тај начин га и тестирам. Уколико се нешто не покаже лепо, избацим га из понуде. Девојке ме често питају да ли могу да се купају са накитом, ја кажем да, али са нерђајућим челиком у сребрној боји. Ко жели да му што дуже потраје накит, саветујем да га скину пре квашења. Гледам да накит што дуже траје- речи су Ђурђице.

Ђурђица ће своје производе излагати на Ноћном базару 2. августа где ћете имати прилику да погледате већину њених радова.

Očekuje vas sjajan provod na dosta gradskih lokacija! (četvrtak, 25. jul)

Преузмите андроид апликацију.