Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате како се чува хлеб на високим температурама?

Хлеб је намирница која се у домаћинствима купује свакодневно. Међутим, све већа количина хлеба завршава у отпаду због његовог кратког рока трајања.
Фото: Pexels/Pixabay

Како би се то спречило, неопходно је да знате како правилно да складиштите хлеб. Софи Трумен, експерткиња за храну, тврди да је најбоље да чувате хлеб у платненој торби током врелих дана.

Када је хлеб изложен влажном или топлом окружењу, долази до стварања плесни, што представља ризик за особе с респираторним проблемима и алергијама.

„Запамтите, ако је хлеб свеже направљен, не би требало да га чувате у херметички затвореној врећици, јер не може да дише. Неопходно је да га ставите у платнену торбу или у корпу за хлеб“, објаснила је она.

Софи истиче да фрижидер заправо убрзава процес стварања плесни, због процеса ретроградације који узрокује кристализацију молекула скроба на нижим температурама.

Боља опција од хлађења јесте замрзавање, које може задржати свежину хлеба и до неколико дана. Пре јела пустите хлеб да се одледи, а за хрскаву структуру подгрејте га у рерни.

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке