Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

„Уметност кроз дечје очи: Пета ликовна колонија у НСДКЦ-у“ (ВИДЕО)

Почела је пета ликовна колонија у организацији Новосадског дечијег културног центра, која ће трајати до 26. јула. Прилику да покажу свој таленат и креативност имаће деца узраста од 6 до 14 година.

Да бисмо се подсетили детињства и како је то бити дете, одлучили смо да посетимо пету ликовну колонију у НСДКЦ-у како би стварали, маштали и сликал, свакако пробудили дете у себи.

Током пет дана ликовне колоније, деца ће проћи кроз различите теме, обрађиваће се графичке и предграфичке технике отискивања и штампања, вајарске технике, сликарске и цртачке технике.

Основни мотив је да се деца упознају са протоколом рада, да науче како се озбиљно приступа ликовном делу, од припреме, до саме реализације рада, чак и до саме поставке готовог производа у изложбени простор НСДКЦ-а.

Фото: Градске инфо

Кроз ово петодневно уметничко путовање децу ће предводити четири ментора, истакнута ликовна педагога: Јелена Тишма – академски графичар, професор ликовне културе, Викториа Чикош – дипломирани илустратор, професор ликовне културе, Зита Арђелан Чурчић – мастер графичар, професор ликовне културе и Љубица Танкосић – аутор програма 5. Ликовне колоније за децу , дипломирани графичар, професор ликовне културе.

Лепота овог програма је упознавање са ликовним техникама које искачу из оквира стандардног школског плана и програма, јер је заснована на идеји да се деци додатно приближи осећај за креативност, машту и пре свега уметност.

Фото: Градске инфо

Сваког дана, деца подељена по узрасним групама радиће са другим ликовним педагогом и на тај начин проћи ће и упознати се са укупно шеснаест ликовних тема и техника.

Резултати овог уметничког путовања с поносом биће представљени на изложби која ће свечано бити отворена последњег дана ликовне колоније у петак 26. јула, у галерији Новосадског дечијег културног центра од 19.00 часова (Радничка 20, И спрат).

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Na društvenim mrežama se poteglo pitanje da li su Novosađanke najlepše žene u Srbiji – odgovori će nekoga naljutiti, a nekoga nasmejati

Преузмите андроид апликацију.