Почетна > Свет
Свет

Вучић: Оштар говор Зеленског против Орбана,потребан уравнотеженији став по питању Украјине

Председник Александар Вучић изјавио је да је данас на отварању Европске политичке заједнице у Лондону председник Украњине Володимир Зеленски имао веома оштар говор против мађарског премијера Виктора Орбана који није имао прилику у том тренутку да говори, као и да је он, као председник Србије на панелу током самита поручио да би требало да постоји мало уравнотеженији став по питању Украјине и Русије.
Фото: Танјуг/European Council/ Dario Pignatelli

На питање да ли је тачно да је било запаљивих говора и да ли је неко поменуо успостављање мира на отварању самита или је то и даље заборављена реч, Вучић је рекао:

„Није фер да ја говорим о свему, али да, био је (Зеленски) врло оштар говор против Виктора Орбана, који није имао прилику у том тренутку да говори. И оно што смо могли да чујемо од госпође (данска премијерка Мете) Фредериксен и од британског премијера било је – Украјина мора да победи, Украјина мора да победи, Украјина мора да победи. Бар у том првом делу није могло да се чује неко мишљење како и на који начин да се дође до дијалога и решења проблема“, рекао је Вучић.

Како је навео Вучић, све је било – Украјина мора да победи, Русија мора да буде поражена и то је то.

„Онда сам ја на овом панелу рекао да бих волео да постоји мало уравнотеженији став, не по питању навијачких страсти, јер не мислим да је у питању фудбалска утакмица, па и да постоји другачији приступ решавању проблема и да би то било добро да се чује, да је то смисао демократије, а не да сви дувамо у исту тикву. Али добро, они то тумаче као јединство и уједињеност. Сви људи, пошто сам разговарао са бар 50 одсто европских лидера данас, сви знају шта се тачно збива. Сви они имају своје тајне службе које их добро, подробно и прецизно извештавају о томе шта се догађа на ратишту“, рекао је Вучић.

Казао је да је, како би се рекло, воз кренуо и сви се склоне док не прође.

Додао је да никад није било тако на самиту Европске политичке заједнице.

Orban: Mirovna misija za Ukrajinu dobro napreduje, postignuto ono što je planirano

Преузмите андроид апликацију.