Почетна > Свет
Свет

Обама: Америка је одувек била дом херојима

  • BiБивши амерички председник Барак Обама одао је почаст јунацима поводом 20 година од терористичког напада на Светски трговински центар 11. септембра 2001. године.

Фото: PrtSc/CBS Sunday Morning/You Tube

Бивши председник је рекао да после 11. септембра постало јасно да је Америка одувек била дом херојима „који хрле ка опасности да би учинили оно што је исправно“, пише АП.

Обама је рекао да слика која се урезала у сећање њему и његовој супрузи Мишел тог дана нису олупине и штета, већ људи и издвојио је ватрогасце који су тог дана јурили уз степенице и добровољце који су дошли наредних дана.

„У последњих 20 година видели смо исту храброст и несебичност изнова и изнова. Видели смо пре 10 година када је након година упорности наша војска привела правди Осаму бин Ладена. Ми то и данас видимо код лекара и медицинских сестара који раде све што могу да спасу животе. Видимо код припадника војске, од којих неки нису ни били рођени пре 20 година, а излажу се ризику да спасу Американце и помогну избеглицама из Авганистана да пронађу бољи живот“, рекао је Обама.

 

Преузмите андроид апликацију.