Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најважнија дешавања за четвртак, 18. јул (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За четвртак, 18. јул за вас смо издвојили:

НОВИ САД У ПРИПРАВНОСТИ

Нови Сад и даље је у приправности због израженог топлотног таласа. Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода да ће током следећих дана температура незнатно пасти, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић издао је налог релевантним градским предузећима да буду у стању приправности, како би у случају потребе брзо реаговала. Из Града посебно апелују на послодавце да прилагоде радно време актуелној ситуацији, те да се максимално заштите радници. Такође цистерне са пијаћом водом постављене су на Тргу слободе, код Футошке и Најлон пијаце као и на паркингу код главног улаза на Штранд.

71 КЛИМА УРЕЂАЈ ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ

Здравствене установе ускоро добијају 71 нови клима уређај. Према закључку са седнице Покрајинске владе, нових 30 клима уређаја обезбеђено је за Клинички центар Војводине, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине добиће 11, Општа болница у Врбасу 20 и Дом здравља “Др Ђорђе Лазић” у Сомбору добиће 10 клима уређаја.

ИЗМЕНА ТРАСЕ КРЕТАЊА АУТОБУСА

Из ЈГСП “Нови Сад” најавилису за данас и сутра привремену измену трасе саобраћаја на линијама од броја 69 до 74. У наредна два дана, саобраћај ће бити измењен због радова на уклањању пружног прелаза у делу улица Железничке и Моше Пијаде у Сремској Каменици.

ИЗМЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

Јавно компунално предузеће “Новосадска топлана” од данас наставља радове на реконструкцији вреловода у блоку Авијатичарске и Панчевачке улице. Радови ће се изводити до 30. августа ове године, а до тада важиће забрана саобраћања моторних возила у зони радова.

ЛЕТО НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА

Вечерас од 21 час у оквиру манифестације “Лето на Тргу галерија” суграђани ће имати прилику да уживају у концерту Сане Гарић која пише поезију и бави се рок музиком.

ВРЕМЕ

У Новом Саду и даље топло. Температура ће се кретати од минималних 22 до максималних 36 степени целзиијуса. Могућа је и појава пљускова, а ветар ће бити слаб до умерен претежно северозападни.

Са најавом најважнијих новосадских вести за петак и предстојећи викенд, очекујемо вас сутра од 10 часова ујутру.

Gde se zabaviti ovoga četvrtka? (četvrtak, 18. jul)

Преузмите андроид апликацију.