Почетна > Србија
Србија

Попај фестивал и Лагани тиски спуст

У Новом Кнежевцу, на обали Тисе организован „Попај фестивал“, који је обухватио сајам рукотворина, локалне и здраве хране, као и забавни део својеврсних игара без граница за најмлађе. Истовремено је организован и традиционални „Лагани тиски спуст“ – плутање реком неконвенционалним пловилима на маршрути дугој четири километара од кањишког Штранда до кајакашког клуба. Тисом је пловило седамдесетак учесника, са тридесетак пловила.
Фото: АПВ

„Присуствујемо догађају који спаја две манифестације, а то су Попај фестивал, који смо започели прошле године посредством прекограничног ИПА пројекта Мађарска – Србија“, рекао је Владимир Марков, члан општинског тима за организацију.
Према речима организатора ова традиција се наставља и у оквиру презентовања локалних производа, и излаже се све оно што Нови Кнежевац може да понуди.

Ове године излагали су произвођачи меда и пчелињих производа, затим произвођачи бундеве, производи од паприке, жене из удружења које се баве старим занатима и које припремају традиционална јела.

Покровитељ манифестације је Општина Нови Кнежевац, а Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу је, посредством конкурса, одобрио средства у износу од 600.000 динара, за обе манифестације.

Додатна средства је обезбедила локална самоуправа. Спонзори су биле новокнежевачке фирме: Дрвара „Пламен“ , ДОО „Жана Луг“, СТР „Криваја“ и волонтерска удружења.

Попај фестивал и Лагани тиски спуст су пројекти настали из потребе за промоцијом здраве исхране и физичке активности, а према речима организатора са овом традицијом ће се наставити уз анимириње свих узраста, деце и омладине да изађу на реку и да се такмиче у бројним дисциплинама.

Održan 18. „Bodrog fest“ u Bačkom Monoštoru

 

Преузмите андроид апликацију.