Почетна > Србија
Србија

У Зрењанину отворено 10. “Европско село”

Помоћница секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Видосава Ендерић присуствовала је данас у Зрењанину отварању 10. манифестације „Европско село“.
Фото: АПВ

Десету годину ђаци и наставници готово свих основних школа из Зрењанина и околних општина окупљају се представљајући различите културе и традиције земаља чланица Европске уније, промовишући њихове специфичности, и вредности њихових народа.

Догађају су присуствовали представници бројних амбасада земаља Европске уније, Градске управе, те институција АП Војводине и Владе Републике Србије.

Пре обиласка штандова на градском Тргу слободе, уприличен је пријем код градоначелника Зрењанина Симе Салапуре где је оцењено да су средства која ресорни Секретаријат усмерава за подршку манифестацијама које имају друштвени утицај на нивоу региона и међурегионалне сарадње од изузетног значаја, за пре свега, локалне средине, али и укупни развој АП Војводине.

Градоначелник Града Зрењанина, Симо Салапура, истакао је да Зрењанин, са преко 20 националности и четири језика која су у употреби, представља слику вредности које овај град негује, а ова традиционална манифестација то потврђује.

Ове године ученици 28 основних школа представили су културу и традицију више од 20 земаља чланица Европске уније, а Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу је догађај подржао са 1.600.000,00 динара.

Иницијатива за покретање пројекта “Европско село” потекла је из основне школе “Младост” из Томашевца и директора те школе Слободана Ракића, са циљем промовисања различитости народа и држава на којима је саграђена модерна Европа.

Paroški: 60 miliona dinara za projektno-tehničku dokumentaciju u deset lokalnih samouprava AP Vojvodine

 

Преузмите андроид апликацију.