Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађани, „Еxit“ смо доживели и преживели, а да ли ћемо и врућину преживети овог понедељка? (понедељак, 15. јул)

Након пакленог викенда очекекујемо и надамо се да ће недеља пред нама донети најављено захлађење, али нажалост ништа од тога. И понедељак ће бити веома сунчан и топао, уз минималу дневну температуру 22 и максималну дневну температуру до 38 степени.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог понедељка у Новом Саду:

Загревање за Regio Earth

За само 7 дана креће Regio Earth, а данас нас очекује загревање пред радионице: конференција у СЦЕНлаб-у (Сценска лабораторија Борислав Гвојић у приземљу Факултет техничких наука – Нови Сад), шетња Алмашким крајем са Тања Бабић, а потом и разговор са Удружење Алмашани и циттà делла терра цруда.

Сви догађаји су отвореног типа, али је за конференцију потребнa регистрација. ОВДЕ се можете регистровати.

Изложба Валентине Броштеан „Армија душе се пробија на палубу тела“ у Малом ликовном салону
Фото: www.kcns.org.rs

Изложба Валентине Броштеан „Армија душе се пробија на палубу тела“ биће отворена у 20.00 часова у Малом ликовном салону.

Изложба ће моћи да се погледа до 26. јула.

Више о изложби можете сазнати овде.

Привремена измена трасе линије 1 и 8 у Фрушкогорској улици

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од данас до 15. августа привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија број 1 и 8. Због извођења радова на реконструкцији канализације у Фрушкогорској улици, аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:

Фото: Градске инфо

Линије 1 и 8

Смер из Центра

Од раскрснице улица Фрушкогорске и Народног фронта аутобуси ће скретати лево у Јиричекову улицу до привременог (последњег) стајалишта у Јиричековој 9 (испред вртића „Мрвица“) где ће се чекати време до следећег поласка.

Смер са Лимана

Од привременог (првог) стајалишта у Јиричековој 9 (испред вртића „Мрвица“) аутобуси ће скретати лево у Улицу др Симе Милошевића, настављати право до Булевара цара Лазара и даље редовном трасом.

Привремено измештање аутобуског стајалишта

У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, одређује се привремено измештање аутобуског стајалишта линија 3 и 13 у Улици Миленка Грчића 8 на адресу Миленка Грчића 10.

Стајалиште се измешта од данас до 19. јула због извођења радова на санацији хаварије.

Фото: Градске инфо
Део Лединаца остаје без воде

Због планираних радова на водоводној мрежи без воде ће од 8 до 15 сати бити улице Бранка Радичевића, Војводе Мишића и околне, као и насеља Липарије и Торине у Лединцима.

Због ремонта дистрибутивних, трафо станица, изградње прикључака и одржавања надземне мреже без електричне енергије ће бити корисници на следећим локацијама:

Нови Сад:

Ул. Алексе Шантића 24, 23 – 31 и 47 – 49, Ул. Пушкинова 28, 40, 35, Ул. Војвођанска 34, 36, 40, Бул. Цара Лазара 52 – 62, Киоск и гараже, од 08:30 до 10:00

Сремска Каменица: 

Ул. Наде Љубојевић 2 – 10 и 1 – 11, Ул. Милоша Обилића – 23 и 0 – 16, Ул. Карађорђева 33 и 35, од 09:15 до 10:15

Уживајте!

 

Rahladite se uz bazene u blizini Novog Sada – pogledajte koje su vam najbolje opcije

Преузмите андроид апликацију.