Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Летња салата са сочивом и поврћем

Сочиво је веома хранљива намирница, богата протеинима и тако добро функционише у разним јелима. Зими га волимо у чорби, а лети је најукуснији у освежавајућим салатама. Осим протеина, сочиво садржи и влакна, минерале и витамине, па их треба укључити у исхрану. У наставку можете пронаћи рецепт за укусну салату са сочивом, туњевином и поврћем.
Фото: Pexeles/Ella Olsson
Састојци:
  • 300 грама сочива (сувог или из конзерве)
  • 1 велика паприка
  • 2 парадајза
  • 1 љубичасти лук
  • 200 грама туњевине у сопственом соку
  • 1 шаргарепа 
  • 120 милитара маслиновог уља 
  • сок од два лимуна
  • першун
  • со
Припрема:

Ако користите суво сочиво, потопите га преко ноћи и кувајте у сланој води око сат времена. Ако немате времена, можете користити и сочиво из конзерве, које треба испрати под хладном водом. Паприку, парадајз и лук исећи на ситне коцкице, а шаргарепу изрендати. Додајте туњевину и нарезано поврће у сочиво. Припремите прелив тако што ћете помешати све састојке. Прелијте преко салате и све добро промешајте. Охладите пре јела.

Пријатно!

Ovo povrće jedite svaki dan ako možete

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке