Почетна > Србија
Србија

”Aliexpress” стиже у Србију? Пакети на адреси за два до три дана

Пораст онлајн куповине преко Aliexpress-а последњих година изазвао је велики обим испорука како унутар земље, тако и међународно. Са овим растом, стигли су и бројни изазови попут дугог чекања на пошиљке из Кине и проблема у ланцу испоруке.
Фото: PrtSc/1000logos.net

Најаву о могућем решењу ових проблема дошло је од Душана Роглића, професионалног рачуновође и директора агенције за пореско саветовање, у подцасту ‘Шта после факса’. Роглић је најавио да ће Aliexpress ускоро регистровати своје магацине у Србији, који ће служити као центар за Југоисточну Европу, омогућавајући испоруке за Србију у року од два дана.

Фото: Pixabay

“Сам долазак Aliexpress-а може озбиљно угрозити мале бизнисе јер ће понудити јефтине производе уз брзу испоруку, поставши прва опција за потрошаче”, рекао је Роглић.

Шта ово значи за потрошаче?

Уколико се најава оствари, очекује се значајан пораст поруџбина са Aliexpress-а у Србији и региону. Уместо чекања месецима, као сада, испоруке би биле брзе као из локалних продавница, што би могло драматично повећати број поручених пошиљки, како у Србији тако и у суседним земљама.

Filmsko veče u okviru „Regio Earth“ festivala u KS Barka

Преузмите андроид апликацију.