Сладолед је свакако омиљена летња храна, а ако вам је толико вруће да не желите ни у продавницу, ову освежавајућу посластицу лако можете направити и сами.
Састојци:
- 500 грама грчког јогурта
- 50 грама боровница
- 50 грама малине
- 50 грама купина
- мед или заслађивач по жељи
- мало екстракта ваниле
Припрема:
У посуди средње величине помешајте све састојке. Воће можете пажљиво умешати на крају, а можете и изгњечити у пире и умешати да добијете ружичасти сладолед. Калуп по избору, плех за мафине, плех за хлеб или мањи квадратни плех, прекријте провидном фолијом и равномерно сипајте смесу, прекријте фолијом и замрзните 35-45 минута. Ако желите, можете посипати гранолу, комадиће чоколаде или више воћа пре него што покријете фолијом- Извадите сладолед из замрзивача, смеша ће и даље бити довољно мекана да кроз фолију прободе штапиће сладоледа, штапиће за ражњић или чак сламке и вратите је у замрзивач на три сата. Извадите из замрзивача и уклоните фолију. Ако сте радили у посуди за хлеб, једноставно нарежите сладолед и то је то – можете уживати у укусном домаћем воћном сладоледу. Само вадите сладолед из калупа за мафине један по један.
Преузмите андроид апликацију.