Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Расхладите се уз помоћ коцкице леда

У последњој деценији уочен је тренд пораста температура у летњем периоду, што утиче на здравље целокупног становништва.
Фото: Pixabay/Bru-nO

Тренутно смо сведоци топлотног таласа који је постао готово неподношљив, па тражимо све могуће начине да се расхладимо.

Једaн од начина јесте да се расхладите отапањем коцке леда у устима, што је уједно и најјефтинији трик за расхлађивање.

Калупе за коцкице леда од једног евра можете купити у било којој прехрамбеној или кућној радњи, а могу се користити и пластични калупи из кутија за слаткише.

Само се побрините да купите калуп који је довољно мали да се коцке топе у устима без потребе да их гризете како бисте заштитили зубе.

Ово је посебно важно ако су ваши зуби иначе осетљивији на хладну воду и храну. Споро отапање коцкица леда у устима додатно хидрира организам, што је више него неопходно током топлотног таласа.

Ово може бити добар трик за расхлађивање деце (преко три године), а можете се и поиграти прехрамбеним бојама без додатака и додати боју на неколико коцкица, што ће им сигурно бити занимљивије.

Ово можете претворити у игру, на пример, одредите колико шарених коцкица дете треба да се отопи у устима током дана. Не гризите лед зубима, већ га пустите да се полако топи.

Изузетно је важно да током ових врућина што више пазите на себе и своје најмилије јер штетно утичу на цео организам и осим што се клоните отворених простора. што је више могуће, пијење довољно воде игра кључну улогу.

Наиме, на врућини се крвни судови шире, што снижава притисак.

Мења се и згрушавање крви, па честа дехидрација доводи до локалне тромбозе, а ноге отичу јер течност заостаје у доњим деловима тела.

Недостатак течности такође може утицати на функцију бубрега, а повећано накупљање минерала из урина може довести до стварања камена у бубрегу.

Иако смо на овим врућинама спорији него иначе и најчешће не желимо да конзумирамо ни храну ни течност, изузетно је важно обратити пажњу на то.

Kupanje u trudnoći – da ili ne?

Преузмите андроид апликацију.