Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Две уобичајене грешке током доручка могу да узрокују гојење и надутост

Доручак се често сматра најважнијим оброком у дану, омогућава покретање метаболизма и даје телу неопходну енергију за дан који је пред нама.
Фото: Pexels/jjagtenberg

Међутим, одређене одлуке које доносимо током доручка могу имати негативне последице на нас и изазвати упале, надимање, па чак и гојење ако се непрестано понављају.

Лични тренер и дијететичар Џес Федер и лични тренер Ендрју Вајт открили су за She Finds које су најчешће грешке које многи људи праве током доручка.

Јести превише шећера за доручак

Превише шећера за доручак може имати штетне ефекте на здравље пробаве и управљања тежином. Када започнемо дан са слатком храном за доручак, као што су пецива, заслађене житарице или ароматизовани јогурти, припремамо се за скок нивоа шећера у крви, након чега следи нагли пад, извештава She Finds.

Федер истиче да конзумирање житарица са високим садржајем шећера може довести до сала на стомаку, надимања и проблема са цревима.

Četiri vrste hrane koje ne bi trebalo da jedete pre podneva

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке