Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Запечене тиквице са сиром

Можете направити и укусну мешавину од тиквица, сира, јаја и мало кајмака, која се може јести топла или хладна, а која ће се одлично слагати са сезонским салатама. Испеците, поделите на мање порције, ставите у фрижидер и уживајте током недеље.
Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Састојци:
  • 3 тиквице
  • 3 јаја
  • 3 чена белог лука
  • 200 грама ренданог сира
  • 100 милилитра милерама
  • 30 грама ренданог пармезана
  • 2 кашике путера
  • 1 кашичица сушеног босиљка
  • со
  • бибер
Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. Оперите тиквице, добро их осушите и исеците на колутове дебљине око пола центиметра. Намажите маслацем правоугаони плех, па у њега ставите исечене комаде тиквица. По тиквицама равномерно поспите половину ренданог чедара или гауде. У чинији умутити јаје, помешати са пармезаном, милерамом, сољу, бибером, сувим босиљком и сецканим комадићима белог лука. Прелијте смесу преко тиквица и сира и ставите у рерну око 25 минута. Извадите смесу из рерне, поспите остатком сира и пеците још 5 до 10 минута док се сир не истопи и порумени, а тиквице испече до краја. Послужите са першуновим лишћем и свежом сезонском салатом.

Пријатно!

Ako želite vitku liniju ova dva sosa morate izbegavati!

Преузмите андроид апликацију.