Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Седам знакова болести срца које никако не смете да занемарите

Врхунски кардиолог, др Амет Бакхаи, истакао је седам симптома болести срца које никада не смемо да занемаримо, укључујући презнојавање током лаганог вежбања, осећај мучнине уз бол у грудима и претеран умор.
Фото: Pexels/Towfiqu Barbhuiya

Др Бакхаи, који се специјализовао за истраживање начина на који фактори начина живота утичу на здравље срца и методе превенције, изјавио је да би здрава одрасла особа требала да може да задржи дах најмање 20 секунди.

„Често игноришемо здравље срца док не буде прекасно. За већину нас не постоји годишњи преглед, па игноришемо мале сигнале да наше срце не ради најбоље. Проблеми са срцем често се прогресивно погоршавају, све док једног дана не добијемо компликованији проблем. Међутим, то могло да се избегне ако бисмо обраћали пажњу на знакове упозорења“, рекао је кардиолог

Тврди да болести срца могу да утичу на људе свих година, зато је важно обратити пажњу на било какве промене или симптоме. Упозорио је на седам симптома који могу указивати на срчане болести, а које никако не бисмо смели да игноришемо.

Вртоглавица при брзом устајању
Кратак дах
Потешкоће при сагињању
Палпитације (осећај снажног, убрзаног или неправилног рада срца, који се често јавља у мировању, али и код вежбања)
Стезање у грудима
Бол у руци, врату или надлактици, често на левој страни
Осећај нелагоде у грудима
Ако приметимо било који од ових знакова, кардиолог саветује да посетимо лекара.

Pet znakova koji ukazuju na nedostatak kalijuma u organizmu

Преузмите андроид апликацију.