Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковић у осмини финала Вимблдона!

Најтрофејнији тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Отвореног првенства Енглеске у Вимблдону, пошто је вечерас у трећем колу савладао Аустралијанца Алексеја Попирина у четири сета, са 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).
Фото: Танјуг/AP Photo/Alastair Grant

За пролазак међу осам најбољих Ђоковић ће у понедељак играти против Холгера Рунеа, кога је побеђивао три пута у досадашњих пет међусобних дуела.

Попирин је уочи вечерашњег меча рекао да зна на који начин би могао да угрози Ђоковића и када је добио први сет чинило се да би план могао да му функционише, али се испоставило да му игра зависи искључиво од сервиса.

Када је Новак почео да му чита сервисе, почели су проблеми за Попирина. Иако је у другом сету погодио чак 81 одсто првог сервиса, Ђоковић је изборио две брејк шансе и једну је реализовао, што му је било довољно да изједначи.

Већ у првом гему трећег сета Ђоковић је притиснуо противников сервис, пропустио је две шансе да му га одузме, али је трећу искористио и направио брејк.

У трећем сету Новак је сервирао беспрекорно и у своја четири сервис гема дозволио је Попирину да освоји само три поена, па није био ни близу шансе да врати брејк.

Слично је било и у четвртом сету, када Попирин није могао да запрети у Ђоковићевим сервис гемовима, а Новак је у 11. гему имао три везане брејк шансе и велику прилику да избегне тај брејк, али је Поприн сјајним сервисима све три спасио и добио тај гем.

У тај брејку ипак није било неизвесности, јер је код резултата 2:2 Ђоковић направио серију 4:0, повео 6:2, и рутински завршио меч.

Ђоковић је меч заршио са 53 директно освојена поена, једним више од Попирина, а направио је 18 неизнуђених грешака, 13 мање од противика, па је освојио 24 поена више.

Ђоковић: Очекивано тежак меч, физички сам све боље и боље

Још један тежак меч, ништа мање нисам ни очекивао, знао сам да ће он доћи са самопоуздањем, играли смо у Аустралији, рекао је српски тенисер Новак Ђоковић.

„Био је бољи играч у првом сету, а потом сам ја подигао ниво. Било је тешко читати његов сервис. Просто веома изазован меч, ментално такође. Не дозволити губитке концентрације. Овај тај-брејк је један од најбољих које сам одиграо ове године“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић је додао да и даље има простора за напредак када је физички део у питању.

„Сваки меч је боље и боље. Кретање, стизање тешких лопти, проклизавање… Дефинитивно сам се осећао боље сада него у другом колу. Надам се да ће се тако и наставити. Видећемо“.

Српски тенисер прокоментарисао је и прекид меча средином другог сета када је публика прославила пласман фудбалера Енглеске у полуфинале ЕП.

„Претпоставио сам да су пенали. Да ли је Енглеска победила на крају? Зато сте остали (смех). Честитке Енглеској. Покушао сам да шутирам пенал, левоног сам, али је Алексеј одбранио“, нашалио се Ђоковић.

Miomir Kecmanović poražen u trećem kolu Vimbldona od Janika Sinera

Преузмите андроид апликацију.