Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Лења пита са јабукама

Овај рецепт је веома једноставан и брз, а добићете изванредну питу са јабукама којом ћете сигурно обрадовати све укућане.
Фото: Pixabay/account_deleted
Састојци:
  • 2 килограма јабука
  • 1 шоља масти
  • 1 шоља шећера
  • 3 јајета
  • 3 шоље брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
Припрема:

Умутити маст и шећер, додати јаја, умутити, додати брашно и прашак за пециво, па замесити тесто(по потреби додати мало брашна, тесто треба да је мекано, али да се не лепи за руке). Поделити тесто на два дела, један део развући у плех који је прекривен пеки папиром, распоредити фил од јабука , па преко фила развући други део теста.

За фил јабуке очистити, изрендати и продинстати са шећером и мало их прохладити. Количина шећера зависи од укуса и од тога колико су јабуке слатке, а исто тако можете додати и мало цимета, ако волите.

Питу пећи у рерни загрејаној на 180 степени око пола сата или док лепо не порумени. Сачекајте да се пита охлади па је исеците, пре сервирања поспите шећер у праху и цимет.

Пријатно!

Рецепт дана: Јабуке у шлафроку

Преузмите андроид апликацију.