Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“

Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ одржава се од 13. септембра са почетком у 20 часова, а трајаће до 17. септембра 2021. године у Фабрици.
Фото: СКЦНС

Ово је пето издање Фестивала, у организацији Студентског културног центра Нови Сад, а ове године симболично ће бити представљено пет плесних перформанса, из Србије, Француске, Португалије, Мађарске и Чешке.

„Tanz Platz“ је манифестација која има за циљ да представи младе актере на европској сцени и тенденције у савременом плесу. Фестивал је настао уз подршку европске плесне платформе „Aerowaves“, чији је основни постулат млади и надолазећи плесачи и плесачице савременог плеса, кореографи и кореографкиње и остали професионалци који се баве овом уметношћу.

Фестивал ће 13. септембра, у 20 часова, отворити плесна представа „Assimilate“, која ће овом приликом бити премијерно изведена. Настала је у склопу пројекта „Be SpectACTive!“ у копродукцији „ArtRitam“ асоцијације из Новог Сада, Студентског културног центра Нови Сад, као и међународних партнера.

Представа се бави питањем миграција, преплитањем различитих култура, језика и обичаја.

У перформансу кореографкиње Соње Стојановић повезују се четири културе: српска, чешка, мађарска и француска, како би се отелотворила лепота различитости кроз разне врсте комуникација које су се смењивале од 19. века до дигиталне ере у којој сада живимо, плеплићући прошлост и садашњост кроз визуру музике и покрета, од традиционалног до савременог.

Број гледалаца је ограничен на 32, стога је потребно послати пријаву на мејл skcnovisad@gmail.com, у наслову мејла навести Пријава за „Assimilate“, а у телу мејла име и презиме.

Улаз је бесплатан.


За више културних дешавања у Новом Саду кликните на линк

 

Преузмите андроид апликацију.