Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како најбоље распоредити намирнице у фрижидеру

Није свако место у фрижидеру добро за све намирнице, па чак и нека која су фабрички направљена за одређени производ би ваљало избегавати.
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Постоје две врсте људи када је одлагање намирница у питању – они који имају стриктна места за сваку и праве распореде и они који не маре много где ће шта ставити докле год знају где је. Све остало су варијанте које настају услед раположивог времена и расположења.

На пример, врата фрижидера важе за намање хладан део и ту би требало да се избегне одлагање производа који садрже природне конзервансе, па тако иако у њих можемо да спустимо купљени сок од јабуке, требали би да избегавамо стављање јаја и млечних производа.

Најчешће су доње полице најхладније, па су и најбоље за сирово месо, плодове мора, млечне производе и јаја како би она што дуже била свежа.

Воће и поврће ваљало би да се одложи у одвојене посуде које су намењене управо за њих. Брескве, шљиве и крушке не би требало чувати у близини поврћа јер оне испуштају „гасове“ који ће убрзати пропадање поврћа. Уједно, јаја могу да поприме мирис неких других намирница, па обратите пажњу шта стављате близу њих.

Избегавајте да одлажете хлеб у фрижидер, а неки саветују да у њему направите места за уља и орашасте плодове. Не заборавите да је у фрижидеру потребно да се остави довољно простора како би кроз њега неометано струјао хладан ваздух.

Nemojte ponavljati iste greške: Stvari za kojima ljudi najviše žale kad ostare

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке