Почетна > Бизнис
Бизнис

САД укинуле забрану продаје малезијској компанији Top Glove

Малезијска компанија Top Glove саопштила је данас да је добила дозволу да настави продају у Сједињеним Државама, пошто су америчке царинске власти укинуле једногодишњу забрану због наводно откривеног принудног рада у фабрикама највећег светског произвођача медицинских рукавица.
Фото: Unsplash/Maskmedicare Shop

Америчка управа царина и пограничне безбедности (CBP) забранила је у јулу 2020. године продају рукавица Top Glove, уз образложење да су откривене злоупотребе радника миграната.

Малезијска компанија је у саопштењу навела да ће набавка њених рукавица за једнократну употребу од данас бити доступна у свим америчким лукама.

Акције Top Glove, чија је цена након забране пала за око 40 посто, скочиле су јутрос за 10 процената.

Компанија се у саопштењу позвала на обавештење CBP достављено Федералном регистру САД-а, наводећи да је управа царина на основу додатних информација утврдила да се производи компаније Top Glove више не производе коришћењем принудног рада.

САД су прошле године из истих разлога увеле забрану продаје производа за још две малезијске компаније које производе палмино уље, а које су ангажовале независне ревизоре који ће проценити њихову пословну праксу.

Прочитајте још вести из света бизниса.

 

Преузмите андроид апликацију.