Почетна > Србија
Србија

У руднику Чукару Пеки посебне мере заштите током рада због високих температура

У руднику Чукару Пеки код Бора уведене су посебне мере заштите радника при обављану посла на високим температурама, саопштила је данас компанија Србија Зиђин Мајнинг.
Фото: Unsplash/omid roshan

„Препоручује се обављање тежих послова у раним јутарњим и вечерњим сатима, како би се избегло излагање сунцу у најтоплијем делу дана, а компанија је обезбедила хладне напитке, воће и летњу заштитну опрему, како би се радницима омогућио безбедан и продуктиван рад током летњих месеци, рекао је заменик супервизора у сектору за екологију и заштиту животне средине Дарко Несторовић.

Иако рудари у најмлађем руднику у Србији раде под земљом и нису директно изложени сунцу, Србија Зиђин Мајнинг напомиње да поштује организационе и техничке мере.

„У руднику је и током лета, као и током осталих годишњих доба важна вентилација, а можемо рећи да је проветреност рударских комора и ходника добра, док када је реч о мерама, примењујемо чешће паузе, а колегама достављамо воду и друге хладне напитке, као и воће“, каже инжењер за безбедност у овом руднику Ненад Пандуровић.

U domaćim rudnicima se krije još oko 700 tona zlata

Преузмите андроид апликацију.