Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Шурбатовић: ФСС ће од УЕФА тражити најстроже могуће казне за повике „Убиј Србина“

Фудбалски савез Србије (ФСС) ће од Европске фудбалске уније (УЕФА) тражити најстроже могуће казне за ФС Хрватске и Албаније због повика „Убиј Србина“ који су се чули током меча групе Б на Европском првенству у среду, рекао је генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић.
Фото: sportskicentarfss.co.rs

Навијачи Хрватске и Албаније су хорски певали „Убиј Србина“ током утакмице која је окончана резултатом 2:2.

„Скандалозно. ФСС ће захтевати од УЕФА да предузме санкције, по цену да не наставимо Еуро. Ово захтева најтеже санкције уз напомену, да се не понови“, рекао је Шурбатовић за РТС.

Он је изразио уверење да ће УЕФА реаговати због скандалозних повика.

„Желимо да захвалимо УЕФА, јер је реаговала због скандалозног понашања новинара са Косова и Метохије и одузела му акредитацију“, додао је Шурбатовић.

Генерални секретар је затим рекао како ће ФСС приступити.

„Упутићемо апел УЕФА, не желимо да се политизује првенство. Желим да захвалим нашим навијачима. И ми смо кажњени, због изолованих случајева. Наша публика је била боља од осталих. Кажњени смо због једног човека, појединца, ми смо тражили да се индивидуализује одговорност. Наши навијачи су господа, ми Срби смо господа. Желим да захвалим навијачима на сјајној подршци против Енглеске“, истакао је Шурбатовић.

Апеловао је Шурбатовић да се наши навијачи понашају господски до краја ЕП.

„Ми смо народ отвореног срца. Апелујем на наше навијаче да будемо господа, као што то и јесмо и као што смо били против Енглеске. Исто тако, захтеваћемо да УЕФА најстроже казни савезе Албаније и Хрватске. Таквим стварима није место у спорту. Не желимо да учествујемо у томе. Ако УЕФА не буде казнила изгреднике, размислићемо шта ћемо даље. Очекујемо ригорозне казне“, закључио је Шурбатовић.

 

 

Fudbaleri Srbije danas protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu, pobeda za korak bliže osmini finala

Преузмите андроид апликацију.