Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Изложба фотографија “У облику ОМА” у Културној станици Еђшег у петак, 21. јуна

На Међународни дан јоге 21. јуна 2024. у 19 часова, у Културној станици Еђшег у Новом Саду биће отворена изложба фотографија под називом “У облику ОМА”.
Фото: Градске инфо

Изложба је резултат боравка групе чланова Удружења “Јога у свакодневном животу” из Новог Сада која је присуствовала отварању највећег ашрама, односно образовно-истраживачког јога центра у облику слова ОМ у Индији и забележила атмосферу и догађаје током свечане церемоније.

У питању је велелепни архитектонски комплекс од ружичастог кречњака грађен скоро три деценије, богат орнаментима рађеним ручно, на традиционални ведски начин.

Идејни творац пројекта је аутор система „Јога у свакодневном животу“, учитељ јоге цењен широм света, махамандалешвар вишва гуру свами Махешварананда.

О церемонији свечаног отварања којем су присуствовале високе званице јавног и политичког живота државе Раџастан на северозападу Индије извештавали су локални медији, а снимак је могуће видети на друштвеним мрежама.
ОМ Ашрам је посетио и премијер Индије Нарендра Моди.

Осим изложених фотографија, биће приказана и видео презентација мноштва радова у вези са градњом, архтектуром и животом у ОМ ашраму праћена медитативном музиком.

У оквиру поставке, биће одржана два пратећа програма:

23. јуна у 19 часова предавање “Живот у ОМ ашраму” списатељице Невене Симин и 29.6.2024. “Сврха и значај ОМ ашрама” потпредседника “Удружења Јога у свакодневном животу” Здравка Лончаревића.

На отварање изложбе очекује се долазак представника Амбасаде Индије.

Ментор: фотограф, проф. Иван Карлаварис

Концепт: графичка дизајнерка Олга Карлаварис

Изложба ће трајати до 30. јуна.

Predavanje o Anici Savić Rebac u četvrtak, 20. juna u Kulturnoj stanici Barka

Преузмите андроид апликацију.