Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Еколошком акцијом на плажи „Официрац“ обележен Светски дан заштите животне средине

Чланица Градског већа за заштиту животне средине Мира Раденовић Бојић узела је учешће у заједничкој волонтерској акцији чишћења на популарној плажи „Официрац“ којом су Град Нови Сад и компанија НИС обележили 5. јун, Светски дан заштите животне средине.
Фото: Град Нови Сад

Она се обратила присутнима и истакла значај партнерства са друштвено – одговорном компанијом НИС које се огледа у бројним пројектима.

„Данас смо се  окупили око  заједничке идеје са компанијом НИС и заједно са волонтерима спроводимо акцију чишћења и уређења „Официрца“ у оквиру пројекта „ Уредимо Официрац заједно“ уочи почетка летње сезоне. НИС као компанија која послује у Новом Саду је једна од најодговорнијих када је у питању област животне средине, што је показао и последњи Извештај о одрживом развоју који су објавили. Град Нови Сад са овом компанијом сарађује на различитим пројектима који су у интересу развоја Новог Сада. Заштита животне средине је свакако изузетно важна тема, а Град Нови Сад, као и претходних година и месеци, наставља са акцијама чишћења“, истакла је чланица Градског већа Раденовић Бојић.

Фото: Град Нови Сад
Руководилац Сектора за заштиту животне средине компаније НИС Светлана Дувњак је рекла да ова компанија поводом Свестког дана заштите животне средине традиционално одржава еколошке акције и да су оне права прилика да се заједно подсетимо да су заштита и унапређење животне средине обавеза и одговорност свих нас.

„Град Нови Сад је седиште компаније НИС и то је град са којим градимо и негујемо вишегодишње партнерске односе који се огледају у реализацији бројних пројеката како пословних, тако и друштвено – одговорних, попут данашњег. Данас јесте дан када се посвећујемо теми животне средине, али треба да знамо да сваки дан треба да буде дан када чувамо и негујемо животну средину“, додала је Дувњак.

Фото: Град Нови Сад

Светски дан заштите животне средине широм света обележава се сваког 5. јуна, када се организују  различите еколошке активности и кампање са циљем јачања свести о значају унапређења и заштите животне средине. Овај дан први пут обележен је 1972. године у Стокхолму, када је одржана Конференција о заштити животне средине на предлог Генералне скупштине Уједињених нација.

Proslava Svetskog dana zaštite životne sredine na Urbanom buvljaku

Преузмите андроид апликацију.