Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Танке лепиње

Танке лепиње одличан су прилог уз многа јела. Могу се послужити уз рибу и месо са роштиља, уз густи и сочни кари или уз свежу салату. 
Фото: Pexels/ Nidhin K S
Састојци за танке лепиње:
  • 240 грама брашна за самоподизање
  • 240 грама пуномасног грчког јогурта
  • 1 кашичица соли 
Припрема:

Брашно за самоподизање просијати и помешати са јогуртом и сољу. На побрашњеној подлози месити састојке док не добијете једнолично и глатко тесто. Тесто поделити на 6-8 комада приближно исте величине и оставити да одстоји на собној температури око 10 минута. Сваки комад теста развуците у круг пречника око 20 центиметара.  У плех са нелепљивим дном додајте мало уља и пеците лепиње са сваке стране око два до три минута, односно док се термички не обрађују до краја. Послужите топло уз жељено јело.

Пријатно!

Jednu stvar sa hlebom nikad ne treba da radite – svi grešimo

Преузмите андроид апликацију.