Почетна > Свет
Свет

Ханегби: Израел очекује још седам месеци сукоба у Гази да би уништио Хамас

Шеф израелског Савета за националну безбедност Цахи Ханегби изјавио је данас да та земља очекује „још седам месеци сукоба“ у Гази да би се постигао циљ да се уништи Хамас.
Фото: Танјуг/AP Photo/Tsafrir Abayov

У интервјуу на израелском радију Решет, Ханегби је рекао да је још првих дана када су представљани планови влади наведено да ће рат бити дуг, пренео је CNN.

„(План) је направљен се на етапној основи, при чему је 2024. година дефинисана као година сукоба. Сада смо у петом месецу 2024. године, што значи да очекујемо још седам месеци борбе да продубимо наша достигнућа и постигнемо наш циљ да уништимо војне и владине способности Хамаса и Исламског џихада“, додао је он.

Према његовим речима потребно је имати стрпљења и знати како стајати чврсто на земљи.

„Овај отпор је оно што је омогућило овој нацији да преживи 75 година, па чак и 3.000 година пре тога. Само немојте користити штоперицу нити постављати ултиматуме“, истакао је Ханегби.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) сада контролишу 75 одсто пута Филделфија, тампон зоне између Газе и Египта, казао је он, пренео је Тајмс оф Израел.

„Унутар Газе, ИДФ сада контролишу 75 одсто пута Филаделфија и верујем да ће временом контролисати цео. Заједно са Египћанима, морамо обезбедити да се спречи кријумчарење оружја“ из Египта у Газу, рекао је он за израелску телевизију Кан.

Alžir predao članicama Saveta bezbednosti UN predlog rezolucije o Gazi

Преузмите андроид апликацију.