Почетна > Бизнис
Бизнис

Ле Мер: Цела светска економија у опасности због јефтиног кинеског извоза

Цела светска економија је у опасности од презасићености јефтиним кинеским извозом, рекао је данас француски министар финансија Бруно Ле Мер.
Фото: Unsplash/Ana-Buerman

Он је то изјавио током састанка с колегама из земаља Групе 7 (Г7) у италијанској Стрези, који су директно прозвали Кину, јер су се сложили да „реагују на штетне праксе и размотре предузимање корака како би се осигурали једнаки услови за тржишну утакмицу”, пренео је Блумберг.

„Морамо да се позабавимо тим питањем”, рекао је Ле Мер.

Америчка агенција наводи да се водеће индустријске земље удружују како би се одупрле изазову од превеликих кинеских производних капацитета, за које кажу да угрожавају њихове домаће произвођаче.

Овако експлицитне речи представљају неку врсту ескалације у односу на досадашњи одмеренији и сведенији дискурс када је реч о кинеској трговини, оцењује Блумберг.

Изјава министара финансија Г7 уследила је након објаве Вашингтона у петак да ће председник Џозеф Бајден поново увести царине на стотине увозних кинеских производа.

У међувремену, ЕУ се ближи крају истраге о субвенцијама за електрична возила која ће вероватно довести до одбрамбених мера против кинеског извоза аутомобила, преноси Танјуг.

Amazon pregovara sa Italijom, želi da uloži milijarde evra u centre podataka

Преузмите андроид апликацију.