Почетна > Бизнис
Бизнис

Амазон преговара са Италијом, жели да уложи милијарде евра у центре података

Амерички технолошки див Амазон преговара са Владом Италије и жели да уложи милијарде евра у проширење свог пословања са центрима података у тој земљи, преноси Ројтерс позивајући се на четири анонимна упућена извора.
Фото: Танјуг/AP Photo/Steven Senne, File

Разговори о величини и локацији инвестиције су у току, а један од извора је навео да Амазонова подружница за рачунарство у у облаку (АWС) разматра проширење своје тренутне локације у Милану или изградњу нове, преноси Ројтерс.

АWС је покренуо услуге рачунарства у облаку у Италији 2020. и тада је најавио да ће у овај пројекат уложити две милијарде евра до 2029. године.

Поред Италије, Амазон планира улагање у Немачкој од 7,8 милијарди евра, као и значајне инвестиције у Шпанији.

Амазоново одељење за рачунарство у облаку (клауду) је у првом кварталу 2024. забележило приход од 25 милијарди долара захваљујући великој потражњи за вештачком интелигенцијом (АИ).

Извршни директор Амазона Енди Џеси објавио је средином априла своје годишње писмо акционарима у коме је најавио да ће фирма удвостручити улагања у АИ.

Џеси у писму предвиђа да ће Амазонова услуга рачунарства у облаку бити важан фактор у буму вештачке интелигенције широм света.

Goldman Saks: globalna potražnja za naftom će rasti najmanje do 2034.

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке