Чоколадни мус је класичан француски десерт од тамне чоколаде, јаја и шећера. Припрема је толико једноставна да чак и неискусне домаћице немају изговор да не покушају да га спреме.
Састојци:
- 250 милилитара слатке павлаке
- 150 грама црне чоколаде
- 50 грама млечне чоколаде
- 3 јајета
- 1 кашика шећера
- 2 кашике шећера у праху
- боровнице или сезонско воће по избору
Припрема:
Загрејте павлаку у шерпици. Додајте исецкану чоколаду, обе врсте. Оставите да се чоколада истопи.
Раздвојте жуманца од беланаца. Беланца ставите у велику чинију, додајте 1 кашику шећера и миксером добро умутите. Сипајте 1 кашику шећера у праху и поново мутите. Додајте и другу кашику шећера у праху и мутите све док не добијете чврсту смесу.
Додајте жуманца у павлаку и чоколаду и мешајте док смеса не постане глатка и хомогена.
Додајте чоколадну смесу из 2-3 пута у беланца, све време мешајте кутлачом.
Ставите мешавину у стаклене чаше. Оставите чаше у фрижидеру око 1 сат или у замрзивачу 15 мин. Украсите боровницама или неким другим воћем.
Преузмите андроид апликацију.