Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Јефтин, брз и пун протеина ручак готов за десетак минута!

Леблебија је одличан извор протеина биљног порекла , 100 грама куване леблебије садржи око 9 грама протеина. Богата је и дијеталним влакнима, која снижавају ниво лошег холестерола у крви и побољшавају варење. Када се леблебија комбинује са јајетом – још једним одличним и јефтиним извором протеина, добијате протеински ручак који је подједнако укусан и хранљив.
Фото: Pixabay/Silberfuchs

Предлажемо вам рецепт за кувану леблебију у љутом сосу од парадајза, коју је најбоље послужити уз парче домаћег хлеба.

Састојци:
  • 250 г парадајз пиреа
  • 240 г куване леблебије
  • 2 јаја
  • 1 мали лук
  • 1-2 чена белог лука
  • 1 кашичица димљене паприке у праху
  • ½ кашичице чили праха
  • биљно уље по жељи
  • со и бибер 
Припрема:

Загрејте мало уља и на њему продинстајте ситно сецкани црни и бели лук. Кувајте око два до три минута. Додати кувану леблебију и парадајз пире, зачинити сољу, бибером, димљеном паприком у праху и чилијем у праху. Све заједно динстајте око пет минута док не буде доброг укуса. Испеците јаје и послужите га са леблебијем у парадајз сосу и парчетом домаћег хлеба.

Recept dana: Salata sa tunjevinom i avokadom

Преузмите андроид апликацију.