Након одређеног времена, требало би да се решите неких ствари. Иако мислимо да ће неки производи трајати заувек, они заправо имају рок трајања.
Квасац
Квасац има ограничен рок трајања који варира у зависности од облика. Затворени суви квасац може да се чува до две године, али након отварања његов квалитет опада, па га треба искористити у року од четири месеца. Иако им је рок трајања веома дуг, након отварања треба их искористити што пре јер губе на квалитету.
Боје за храну
Док боје гела или пасте могу да се осуше током времена и изгубе део своје снаге, течне боје за храну могу трајати заувек. Иако је безбедна, боја за храну којој је истекао рок трајања можда неће дати тако живу боју као свеже примењена боја за храну.
Сирће
Може се користити у различите сврхе, укључујући чишћење и кување, и има изванредан рок трајања. Иако се сирће технички никада не поквари и безбедно је за употребу у сваком тренутку, саветује се да га користите у року од две године од отварања за најбољи квалитет.
Маслиново уље
Маслиново уље има рок трајања. Ако се не отвори, може се чувати до две године, а отворену флашу треба искористити у року од шест до дванаест месеци.
Преузмите андроид апликацију.