Многи мисле да што више јаја ставе у смесу, то ће бити укусније, издашније и боље.
Палачинке уопште нису тешке за припрему и потребно вам је само неколико састојака и мало времена, евентуално вештина превртања палачинки у тигању.
То је оно што већина људи мисли. Нису битни састојци, ако тако размишљате бићете изненађени какав је договор!
Међутим, није све тако једноставно и често се дешава да смеса за палачинке није добра и једноставно не функционише. Поред тога, један од најчешћих проблема је тај што палачинке не испадну прозрачне и меке.
Али која је поента и како да направите савршено тесто за палачинке?
Најважније је водити рачуна о количини и квалитету појединих састојака, као што су, на пример, јаја.
Колико јаја треба додати у тесто за палачинке?
Они који су почетници у кувању углавном мисле да што више јаја у смеси, то ће смеса бити боља. Међутим, ово ће заправо само покварити укус и палачинке ће на крају бити гумене.
Дакле, ако у 500 милилитра млека ставите 3-4 јаја, то је превише, док је једно јаје премало. И сада се вероватно питате како да знате колико јаја треба да ставите?
На сваких 500 мл млека ставите два јајета и то је идеална количина. Овај однос ће обезбедити припрему најбољих палачинки. На шта још треба обратити пажњу?
Ако желите меке и укусне палачинке, обавезно обратите пажњу на то колико брашна додајете у смесу. На пример, ако користите два јајета и пола литра млека, онда додајте 300 грама брашна.
Обавезно просејте брашно, а идеално би било да то урадите неколико пута.
Преузмите андроид апликацију.