Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Градоначелник Ђурић са министарком правде и председницом Покрајинске Владе обишао радове на новој Палати правде: Измештање у нову зграду очекује се крајем године (ФОТО/ВИДЕО)

Радове на новој Палати Правде у Стражиловској улици у Новом Саду обишли су председница Владе Војводине Маја Гојковић, градоначелник Милан Ђурић, министарка правде Маја Поповић као и делегација Европске Уније.
Фото: nsuzivo.rs
Овом приликом обратио се и градоначелник Ђурић истакавши:
Фото: nsuzivo.rs

– Да би правосудни систем функционисао потребно је да има неопходну инфраструктуру за обављање делатности због чега смо и данас овде. Зграда коју тренутно користе правосудни органи пројектована је давне 1960. године. Захвални смо донацији од стране ЕУ која износи чак 13 милиона евра, која је у оквиру програма ИПА обезбедила ова средства. Такође, захвални смо и Министарству правде које је у трошкове опремања зграде најмодернијом опремом уложило средства у висини од 1.800.000 евра – истакао је градоначелник.

Фото: nsuzivo.rs
Министарка правде Маја Поповић истакла је да ће у новој згради Палате правде бити смештена кривична одељења основног и вишег суда, као и основно више јавно тужилаштво у Новом Саду, а све у циљу обезбеђивања још бољих услова за рад правосудним органима.
Фото: nsuzivo.rs

Председница покрајинске Владе, Маја Гојковић истакла је да ће до краја године започети измештање кривичног и вишег суда као и вишег јавног тужилаштва.

Фото: nsuzivo.rs

-Заиста је важно што Министарство Републике Србије заједно са Градом Новим Садом, а уз подршку покрајинске Владе ствара боље услове за рад судске власти, а тиме смо показали да је судска власт једнако важна као и остале гране – законодавна и извршна власт.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Dom zdravlja „Novi Sad“ i ove godine učestvuje u preventivnoj kampanji ranog otkrivanja malignih tumora kože

Преузмите андроид апликацију.