Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најважнија дешавања у Новом Саду за уторак 14. мај (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За уторак, 14. мај за вас смо издвојили:

17,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА КУПОВИНУ БИЦИКЛА

За куповину бицикла Новосађани на располагању имају 17,5 милиона динара. Град Нови Сад расписао је Јавни позив за пружање подршке за набавку бицикла као еколошки прихватљивог превозног средства на територији Града за 2024. годину. Подносиоци могу бити сва физичка лица са важећом личном карта са пребивалиштем на територији Новог Сада у тренутку подношења пријаве, а појединачан износ средстава који се додељује износи 12 000 динара. Јавни позив траје до 16. маја у 12 часова, а пријављивање је могуће извршити на сајтовима: www.environovisad.rs и www.biciklomzaprirodu.com

УРЕЂЕЊЕ ПАРКИНГА НА ДЕТЕЛИНАРИ

Становнике Детелинаре ускоро очекује нови уређени паркинг у Улици Теодора Крачуна. ЈКП “Паркинг сервис” у наредних 30 дана изводиће радове на уређењу паркинга које није у зони наплате. Постојећа зелена површине биће задржана, а растер плоче биће постављене на површини од 450 метара квадратних.

МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

Данас са почетком у 19 часова у просторијама КС “Свилара” први пут у Новом Саду почиње манифестација “Мај месец математике” под слоганом “Биотехнологија: Алгоритми приориде”. Манифестацију су заједнички организовали Центар за промоцију науке као и Математички институт САНУ,а програм ће трајаће до 31. маја.

ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА

У склопу програма Новосадских позоришних игара у Позоришту младих, публика ће данас у 13 часова моћи да погледа представу “Мала Фрида” док их од 19 часова очекује трибина под називом “Шта млади траже у позоришту” као пратећи програм фестивала. “Ревизора” вечерас можете погледати од 19 часова и 30 минута, а “Мишију грозницу” од 21 час на сценама Српског народног позоришта.

ВРЕМЕ

Уторак у Новом Саду облачан уз повреме сунчане интервале. Минимална дневна температура износиће 9 степени док нас максимално очекује 22 степена целзијуса.

Уз најновије информације из Новог Сада на порталу Градске инфо, сутрашњи водич кроз најзанимљивија градска дешавања биће колегиница Даница.

Da li znate šta mladi traže u pozorištu? Saznajte ovog utorka! (utorak, 14. maj)

Преузмите андроид апликацију.