Почетна > Србија
Србија

МУП формирао Радну групу подршку унапређењу изборног процеса

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић образовао је Радну групу у Министарству унутрашњих послова за подршку унапређењу изборног процеса у Србији, након што је Одбор за уставна питања и законодавство Народне скупштине формирао Радну групу за унапређење изборног процеса, оквиру дијалога између посланичких група, у чијем раду по позиву учествују и представници МУП-а.
Фото: МУП

Задатак Радне групе је да изврши анализу прописа из надлежности Министарства унутрашњих послова, као и анализу ефикасности информационо-комуникационе подршке органима и телима надлежним за спровођење избора, на плану благовремене размене ажурираних података од значаја за изборни процес, које МУП обрађује у складу са законом.

У зависности од резултата анализе, Радна група ће предложити одговарајуће измене прописа и мере за унапређење ефикасности информационо-комуникационе подршке органима и телима надлежним за спровођење избора.

На овај начин Министарство унутрашњих послова потврђује посвећеност поштовању начела транспарентности у обављању послова из своје надлежности и давању доприноса остваривању јавног интереса.

Радна група за унапређење изборног процеса формирана је у оквиру дијалога који се води у Народној скупштини између посланичких група, националних мањина, цивилног сектора и представника државних органа у вези са унапређењем изборног процеса кроз примену препорука ОДИХР-а.

Први састанак Радне групе одржан је прошле недеље у Народној скупштини, а за председавајућег је изабран програмски директор организације Транспарентност Србије Немања Ненадић.

ODIHR: 18 dugoročnih i 160 kratkoročnih posmatrača na lokalnim izborima u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.